logga

Till minne avCH S*Staffansgårdens Masha
2002-07-07 -- 2018-04-27

Foto: Jean Michel Labat

Masha var dotter till Berta, en av de första importerna till Sverige.

Masha var grunden till min uppfödning. Utan henne hade jag inte haft Anisiia och alla katter som har kommit efteråt. Utan henne hade jag aldrig åkt på kattutställning och därigenom lärt känna alla underbara människor som jag har träffat på utställningarna.

Masha var den som bäst kände av när jag mådde dåligt.

Efter Championtiteln lovade jag henne att hon skulle få slippa utställningar för hon tyckte inte om det. Hemma däremot var hon den som alltid hälsade på alla besökare och gärna provlåg transportburen till alla kattungar som skulle flytta.

De senaste åren har hon haft problem med njurarna. Hon åt njurfoder och blötmat med extra vatten på. Hon drog sig även undan mer och mer och ville inte vara med oss andra. Hon sov på tunnan i hallen eller på fällen ovanpå tvättmaskinen i badrummet. Hon hade sandlåda och vattenskål i badrummet och foderautomat i hallen. Hon gick in i köket och åt blötmat med de andra katterna. Däremot gick hon aldrig in i vardagsrummet eller sovrummet.

Hon har fått 3 kullar och jag har 4 generationer kvar hemma efter henne.

När hon var på sin hälsokontroll i fjol fick hon beröm för sina fina tänder. I år på hälsokontrollen visade det sig att hon hade fått FORL (TR). Hon skulle ha blivit 16 år i sommar och det motsvarar 80 år på människa. Jag ville inte låta henne gå igenom en operation för tänderna för jag tror inte att hon hade utökat sitt revir för det. 27 april 2018 fick hon somna in.

Jag glömmer dig aldrig Masha och jag kommer alltid att älska dig.